dijous, 2 d’agost del 2012

Dones emprenedores amb dos projectes fantàstics...

Avui la Vitrina us vol fer conèixer dos projectes rurals amb segell ecològic situats a la província de Lugo.

Un d'ells es tracta de la Granxa Maruxa, una granja de vaques situada en un paradís natural a 2 Km de Monterroso. Aquesta granja destaca per la seva innovació i sostenibilitat. Vol reprendre el passat i donar un tracte personalitzat a les seves vaques cuidant i mimant la seva alimentació i l'entorn on conviuen.
La Marta Álvarez i la Mercedes Guerreiro son les dues emprenedores que lideren aquest projecte guanyador de diferents premis importants que reconeixen la seva tasca.
Entre moltes de les curiositats de la Granxa Maruxa, m'agradaria explicar-vos algunes:  les vaques escolten tot el dia música clàssica i fins i tot, l'Alaska. Cada vaca té el seu nom, la granja està decorada amb alegria i cuidant cada detall. La extrema neteja d'aquest indret és impressionant. No tenen intermediaris, la venda és directe. I un tracte de respecte i amor cap a les vaques digne de veure-ho. Així doncs, crec que no hi ha dubte que el resultat de la llet és d'extrema qualitat.
Amb la nata que extreuen de fer la llet desnatada, fan unes exquisides galetes artesanes (Las Maruxas).
La Marta ens va explicar tot el procés d'aquesta granja, des dels inicis fins ara, et quedaves bocabadat de l'empenta i força d'aquesta dona.



L'altre projecte és Milhulloa (plantes medicinals i aromàtiques amb el segell ecològic) situat a Palas de Rei i també guanyador de diferents premis. És l'única empresa Gallega que es dedica a la producció de plantes aromàtiques i infusions medicinals. Des de la plantació fins a l'embassat i després, la distribució i venta, està liderat per tres sòcies; Carmela, Chusa i Patricia. 
Es tracta d'una finca de 10 hectàrees on es fa tot el procés; la plantació, la tria de plantes, la càmera de deshidratació, l'embasament i també s'hi troba una petita oficina, plena de fulles i pots per arreu, ambientada amb un aroma ben especial.  
Un projecte que fomenta la biodiversitat i la cura de l'entorn, potenciant la natura autòctona.




Totes elles; dones lluitadores, dones valentes, dones alegres!!!
Si aneu de vacances per aquestes terres, us recomano que les aneu a visitar.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada